Zoekboeken voor peuters

Mijn peuter vindt het enorm leuk om zich te vermaken met kijk- en zoekboeken. Elke avond voor het slapen gaan bekijken we een boek en haar woordenschat wordt met de dag groter. In deze blog deel ik een aantal leuke zoekboeken voor peuters.

Deze boeken zijn allemaal geïllustreerd door Barbara Jelenkovich en geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Ze zijn realistisch geïllustreerd en de afbeeldingen zijn voor peuters herkenbaar.

In mijn blogs zitten soms affiliate-links verwerkt. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg als je via deze link een product aanschaft. Voor jou maakt dit verder geen verschil.

Mijn allereerste zoekboek

Een groot favoriet is Mijn allereerste zoekboek. Het boek is van stevig karton en in een klein formaat, ideaal dus voor dreumes en peuterhandjes. 

Op elke pagina is een situatie afgebeeld, bijvoorbeeld in huis, op de markt, in de dierentuin, op het station of op de bouwplaats. Dit biedt heel veel kansen om nieuwe woorden te leren!

In dezelfde serie is ook een deel over de boerderij en een deel over voertuigen. Maar deze zijn op moment van schrijven voorlopig niet leverbaar. Daarom heb ik twee andere delen van dezelfde illustrator gekocht, namelijk:

Sachen suchen Bei den Tieren

Yep, dit boek is in het Duits. Maar voor het zoeken en kijken naar de afbeeldingen maakt dit natuurlijk helemaal niets uit. Dit boek is iets kleiner dan ‘Mijn allereerste zoekboek’, maar verder op dezelfde manier opgebouwd.

In ‘Bei den Tieren‘ draait het om dieren; op de boerderij, in de koeienstal, op de manege, in de sloot, in het park, insecten, het bos, het strand, in de bergen, in de dierentuin en op de kinderboerderij.

Het boek heb ik via Amazon.de gekocht voor €4,99.

Sachen suchen Im Frühling

Ik moest even googelen naar wat de titel betekende, mijn Duits is niet zo heel goed. 😉 Maar dit deel speelt zich af in de lente. Al vind ik het niet echt een heel typisch seizoenenboek, zoals de boeken van Rotraut Susanne Berner.

De platen uit Im Frühling gaan over: in de tuin, in de keuken, op school, in de speeltuin, op de markt, in het park, in de schuur, een fietstocht, in de slaapkamer, op het kinderdagverblijf, bij opa en oma.

Het boek heb ik via Amazon.de gekocht voor €4,99.

Op zoek naar meer leuke prentenboeken voor peuters? Die vind je in deze blog.

Leest jouw peuter graag zoekboeken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.