Tinkerlab; 55 playful experiments

Ben je op zoek naar leuke creatieve activiteiten om samen met je kind te doen? Wil je je kind vooral ook lekker zelf laten experimenten? Dan is het (Engelstalige) boek Tinkerlab echt iets voor jou! In deze blog vertel ik je er graag meer over. 

Ik volgde Rachelle Doorley al langer via Instagram en bekijk ook regelmatig haar fantastische website boordevol activiteiten. Ik kon het dan ook niet laten om haar boek te kopen. 🙂

In mijn blogs zitten soms affiliate-links verwerkt. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg als je via deze link een product aanschaft. Voor jou maakt dit verder geen verschil.

Tinkerlab

Dit boek is echt een geweldige gids als je meer en bewuster creatieve activiteiten wilt aanbieden. Het bevat 55 experimenten/activiteiten die het knutselen, de nieuwsgierigheid en het creatief en kritisch denken stimuleren. Alle activiteiten zijn door kinderen getest en eenvoudig uit te voeren. 

De titel tinkerlab slaat op een ruimte waarin kinderen kunnen experimenten en ontdekken. Ook jouw huis kan in een tinkerlab veranderen.

De activiteiten

Maar het boek bevat zoveel meer dan alleen de activiteiten. Het bevat ook veel achtergrondinformatie, interviews en beantwoord allerlei vragen, zoals:

  • hoe creëer je zelf een tinkerlab?
  • welke materialen heb je nodig?
  • hoe organiseer je alle materialen?
  • hoe zit een tinkerlab eruit?
  • wat is creativiteit?
  • etc.

De activiteiten zijn verdeeld in verschillende categorieën, namelijk:

Design
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met cirkels, stickers, lijm, waterverf, verf, afdrukken maken, tekenspelletjes en collages maken.

Build
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met bouwwerken, loose parts, rietjes, papieren huizen, touw, drijven/zinken en het ontwikkelen van een robot.

Concoct
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met slijm, ijs/zout, verf maken, markeerstiften (experiment), onzichtbare inkt maken en gerechten maken in de keuken. Dit is een hoofdstuk vol met experimenten en proefjes.

Discover
Tijdens deze activiteiten gaan kinderen o.a. aan de slag met klei, natuurspeurtochten, lichtbox, bloemen persen en schaduwspel. 

Meer informatie

Het is echt een heel leuk boek om te gebruiken. De activiteiten zijn voor verschillende leeftijden. Sommige zijn meer voor jonge kinderen, andere weer voor oudere kinderen of juist voor allebei. 

De activiteiten zijn ook echt origineel, het is een heel fijn inspiratieboek om erbij te pakken. Veel activiteiten kun je met eenvoudige materialen uitvoeren en hoeven niet veel voorbereidingstijd te kosten. Ik ga de komende tijd met mijn peuter lekker aan de slag!

Tinkerlab
Schrijver: Rachelle Doorley
Uitgever: Roosbooks
Prijs: €19,99

Tinkerlab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.