Herfstboeken voor peuters

Mijn twee-jarige peuter vindt het heerlijk om boekjes te lezen. In deze blog deel ik mijn favoriete herfstboeken voor peuters. Deze blog zal ik gedurende het seizoen aanvullen.

HERFST – GERDA MULLER

Herfst een klein vierkant boekje met illustraties die passen rondom het thema herfst. Er staat verder geen tekst in, maar de realistische illustraties vertellen het verhaal. Dit boekje is onderdeel van de seizoenenserie. 

Mijn peuter vindt het heerlijk om zelf door het boekje te bladeren en dit kan ook goed door het kleine formaat. Kinderen spelen in de bladeren, knutselen met herfstmaterialen en laten een zelfgemaakt bootje varen in de plassen. Lekker gemoedelijk en nostalgisch!

NOORTJE IN HET BOS

Dit boekje vindt mijn peuter echt geweldig. Het gaat over Noortje die samen met haar pop en hond naar het bos gaat. Daar ziet ze paddenstoelen, eikels, prachtige herfstbladeren en veel meer. 

Noortje in het bos is echt een aanrader als je rondom woordenschat aan de slag wil. De belangrijke herfstwoorden als paddenstoel en eekhoorn zijn in de tekst dikgedrukt. Ook de illustraties spreken erg aan. Ze zijn herkenbaar voor mijn peuter en realistisch, dat vind ik zelf erg belangrijk.

herfstboeken peuters

SAAR IN DE HERFST

Dit boekje is voor iets oudere peuters, maar ook erg leuk. Saar gaat met haar oma tijdens een echte herfstdag op stap. In het bos vinden ze allerlei herfstmaterialen en ze zien een spin! In de moestuin ontdekken ze een egel, rapen ze appels en er gaat zelfs een pompoen mee naar huis. 

Saar in de herfst is een heerlijk herfstboek en je krijgt gelijk zin om ook thuis met herfstmaterialen aan de slag te gaan. Achterin het boek staan nog leuke ideeen beschreven.

HET WONDER VAN DE APPEL

Dit is echt een super leuk informatieboek over de appel. Hoe groeit een appel eigenlijk? In dit boek wordt dit op eenvoudige wijze verteld. De flapjes waar de peuter aan mag trekken maakt het heel interactief. 

De tekst is af en toe nog wat te moeilijk, maar je kunt als volwassene er zelf heel makkelijk over vertellen. Ik ga Het wonder van de appel zeker vaker gebruiken als we bijvoorbeeld appelmoes gaan maken of een appeltaart gaan maken. Wordt vervolgd dus! 😉 Echt een aanrader!

HET IS HERFST; KIJK EN ZOEKBOEK 

Wie kent de serie nog niet? Dit is een prachtig kijk- en zoekboek zonder tekst. Je hebt van dit boek meerdere delen, van elk seizoen is er een boek. Het zijn steeds dezelfde soort platen en plekken, maar de gebeurtenissen wisselen per seizoen. 

Mijn dochter is echt weg van dit boek en wilt het elke avond voor het slapen gaan bekijken. Helemaal niet erg, want mijn man en ik genieten ook echt van dit boek. Zeker toen het boek nog net nieuw was, er is namelijk zoveel te zien! 

Elke personage heeft een soort verhaal dat vertelt wordt op verschillende pagina’s. De school wordt geopend en de kinderen gaan met hun lampion op stap, er is weer van alles te beleven in de stad!

Binnenkort deel ik snel meer herfstboeken voor peuters.

Herfst prentenboeken peuters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.