Grimms sorteerboom DIY

Een tijd geleden zag ik de gekleurde Grimms sorteerboom. Een leuke manier om het sorteren van kleuren en de fijne motoriek te oefenen. Je kunt de sorteerboom natuurlijk kopen, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. In deze blog vertel ik hoe je dit kunt aanpakken.

Wat heb je nodig?

Om de Grimms sorteerboom na te maken heb je natuurlijk eerst een sorteerboom nodig. Ik ging op zoek en vond een geschikt exemplaar bij de Xenos. Het is eigenlijk een mokkenrekje.

Als verf heb ik Amsterdam acrylverf gebruikt, maar je zou ook een andere merk kunnen proberen natuurlijk. Schuurpapier is ook handig.

Hoe maak je de Grimms sorteerboom?

Ik ben begonnen met het schuren van de stokjes. Vervolgens heb ik de randen met afplaktape afgeplakt. Ik vind het mooi dat een gedeelte van de stokjes nog de houtkleur heeft. Je kunt er ook voor kiezen om het hele stokje te verven.

Dan komt het leukste werk, de stokjes verven! Ik heb de kleuren rood, groen, geel, oranje, blauw en paars gebruikt. De kleuren corresponderen met de basisset van de regenboog Grapat ringen.

Je kunt voor extra bescherming nog een laag vanish eroverheen doen.

Een nachtje drogen en spelen maar!

Grimms sorteerboom diy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.