Buitenspelen in de winter

Een tijdje gelezen las ik het boek ‘There’s No Such Thing as Bad Weather‘, met als gevolg dat we ook in de winter zoveel mogelijk naar buiten gaan. Het is echt zo dat er geen slecht weer bestaat, alleen slechte kleding.

Zorg voor warme kleding

Goede en warme kleding maakt echt het verschil. Zolang het nog niet vriest trek ik mijn peuter haar Ielm-pak met een dikke trui eronder aan. Wordt het kouder, dan trek ik haar een skibroek en ski-jas aan.

Ik verbaas me er eerlijk gezegd weleens over hoe weinig kinderen ik met dit soort kleding zie buitenspelen. We krijgen er vaak vragen over, dus blijkbaar ziet het er toch wel comfortabel uit.

En dat is ook echt zo! Ze blijft heerlijk warm en schoon, ze mag in elke plas springen en speelt gewoon op haar knieƫn in de zandspeeltuin. Ik hoef haar nooit tegen te houden, heerlijk toch!

Denk aan jezelf

Dit was eerst mijn valkuil. Ik kleedde mijn dochter warm aan, maar vergat mezelf. Zij was dan heerlijk aan het spelen en ik stond te koukleumen. Hier heb ik ook snel verandering ingebracht.

Via Instagram heb ik de wollen kleding van Dilling ontdekt. En wauw wat een verschil maakt dit! Ik heb voor mezelf een wollen legging gekocht en mijn peuter loopt nu in de wollen hemdjes en slaapt in wollen pyjama’s.

We hebben het heerlijk warm en zijn gerust minimaal een uur buiten.

Ik probeer elke dag 1,5 uur met haar buiten te zijn. Het scheelt dat ze op maandag en donderdag ook op de peuterspeelzaal naar buiten gaat.

Het is een leuke uitdaging om de ‘1000 uur buiten te zijn challenge‘, te halen. Al houd ik de uren ook niet precies bij hoor.

Vermaak jezelf

Nog een laatste tip. Om mezelf te vermaken luister ik vaak naar een podcast. Ik voel me namelijk niet verplicht om in de speeltuin met haar te spelen. Het is juist heerlijk als ze zichzelf kan vermaken.

Het voelt zo toch als een beetje me-time en het is voor niemand een straf om met het koude weer naar buiten te gaan. Kind blij en opgeladen en ik ook.

Ik ben benieuwd; is dit voor jou herkenbaar of blijf je liever binnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.