Montessori houten speelgoed maken

Regelmatig dwaal ik op Pinterest en dan kom ik het mooiste zelfgemaakte speelgoed tegen. Zelf ben ik een groot liefhebber van de merken Grimms en Grapat. Het leek mij erg leuk om in deze stijl speelgoed te maken. In deze blog vertel ik wat ik heb gemaakt.

Kleurencirkel

Op Pinterest ben ik al vaker een kleurencirkel tegengekomen. Meestal is deze dan van vilt gemaakt, maar het leek mij wel een leuk idee om dit met hout te doen. Bij de kringloop vond ik een ronde bordenplank voor €3,50. Perfect voor de kleurencirkel!

Mijn man heeft met hulp van een liniaal en geodriehoek de cirkel in zes gelijke delen van 60 graden verdeeld. Vervolgens moet je het per vlak heel goed afplakken, zodat de randen door de verf niet overlopen.

Voor mijn projecten gebruik ik altijd de Amsterdam Acryl verf. Met varnish van de Action heb ik het bord afgelakt.

Op de kleurencirkel kun je speelgoed in dezelfde kleur laten neerleggen. De munten en cirkel van Grapat passen er ook heel goed bij. Het is ook heel leuk om er een spel mee te spelen.

Allebei de spelers krijgen zes gekleurde munten. Om de beurt mogen de spelers gooien met een kleurendobbelsteen en de bijpassende munt op de kleurencirkel leggen. De winnaar is de speler die als eerste al zijn munten op de kleurencirkel heeft gelegd.

Grimms houten poppetjes

Hoe leuk zijn de gekleurde houten poppetjes van Grimms! Ik heb ze al met pastelkleuren, maar ik was heel benieuwd of ik ze ook zelf in de primaire kleuren zou kunnen maken. De grote poppetjes kocht ik bij de Viltshop en de kleine poppetjes vond ik bij de Wibra.

Je kunt de hoofden niet echt afplakken, dus ik heb ze vanuit de losse pols geverfd. Met een dunne kwast en wat geduld gaat dit heel goed. En natuurlijk heb ik ze weer afgelakt met een laagje varnish.

De poppetjes zijn heel leuk om bij de kleurencirkel te gebruiken, maar kunnen ook in het vrij spel gebruikt worden.

Ik ben heel benieuwd of jij weleens speelgoed hebt gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.